Позвънете на
+359883350400

Практически съвети за Германия

28.07.2022 15:17:04

Практически съвети за Германия

Ако по някаква причина бъдете задържан от местните власти, изисквайте да Ви бъде осигурен контакт с Посолството на Република България. Консулски служител ще установи във възможно най-кратък срок връзка с Вас.

Съветваме Ви предварително да сключите договор за здравна, туристическа, пътна или друга застраховка.

В случаите на смърт на български граждани в Германия Посолството на Република България ще Ви окаже съдействие и помощ за уреждане на формалностите.

Пряка финансова помощ може да получите от Посолството на Република България, само ако Ваши роднини или близки лица депозират необходимата Ви сума в Министерството на външните работи, дирекция „Финансово-стопански дейности”.

В случай на кражба на личните ви документи, парични средства, билети за пътуване и прочие, незабавно известете лично и писмено най-близката полицейска служба в Германия и поискайте копие от протокола за установяване на събитието. Свържете се с Посолството на Република Българи, за да направите постъпки за получаване на необходимите документи за продължаване на пътуването Ви или за завръщането Ви в родината.

Блог статии за Германия

Блог статии за Германия

Практически съвети за Германия

Практически съвети за Германия

Практически съвети за Германия Практически съвети за Германия 2022-10-15T12:16:59+03:00 Практически съвети за Германия

<div class="info-board-list"> <p>Ако по някаква причина бъдете задържан от местните власти, изисквайте да Ви бъде осигурен контакт с Посолството на Република България. Консулски служител ще установи във възможно най-кратък срок връзка с Вас.</p> <p>Съветваме Ви предварително да сключите договор за здравна, туристическа, пътна или друга застраховка.</p> <p>В случаите на смърт на български граждани в Германия Посолството на Република България ще Ви окаже съдействие и помощ за уреждане на формалностите.</p> <p>Пряка финансова помощ може да получите от Посолството на Република България, само ако Ваши роднини или близки лица депозират необходимата Ви сума в Министерството на външните работи, дирекция &bdquo;Финансово-стопански дейности&rdquo;.</p> <p>В случай на кражба на личните ви документи, парични средства, билети за пътуване и прочие, незабавно известете лично и писмено най-близката полицейска служба в Германия и поискайте копие от протокола за установяване на събитието. Свържете се с Посолството на Република Българи, за да направите постъпки за получаване на необходимите документи за продължаване на пътуването Ви или за завръщането Ви в родината.</p> </div>

Сравнение на продукти