Мароко - екскурзии и почивкиВеликолепието на Имперските градове-до Малага

София-Маракеш-Казабланка-Рабат-Мекнес-Волубилис-Фес-Танжер-Малага-София

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 1322.00 лв.


Дата Цена Резервирай
22.10.2019 1322 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
Първи ден:
София – Маракеш
Среща на Летище София, Терминал 1, за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от авиокомпания BH Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане на място от фирмата партньор, която ще бъде указана във ваучера. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Farah Magrib 4 (или подобен). Свободно време. Вечеря и нощувка.

Втори ден:
Маракеш
След закуска посещение на градините на Мажорел (по желание срещу доплащане на входна такса от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1 920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш, перлата на Юга. Приказно процъфтяващ град разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци - всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно тук са съсредоточени по голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. След обяд посещение на  Джамията Кутубия (отвън), павилиона Менара и прекрасния образец на дворцовата архитектура - двореца Бахия и знаменития площад „Джема Ел Фна“. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка. Възможност за организирана традиционна мароканска вечер в ресторант „Chez Ali” (срещу допълнително заплащане – 45 евро с вечеря и програма и 25 евро програма и напитки).

Трети ден:
Маракеш – Казабланка (240 км)
След закуска отпътуване за Казабланка. След пристигане в Казабланка обзорна обиколка на града, който е икономическата столица на кралството и най-големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930 година. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Вечеря и настаняване в хотел Casablanka Oum Palace 4* (или подобен). Нощувка.

Четвърти ден:
Казабланка – Рабат – Мекнес – Волубилис – Фес (360 км)

Закуска в хотела, отпътуване за Рабат и панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Пътешествието продължава към Мекнес. След пристигане обзорна обиколка на Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис. След разходка из руините на Волубилис отпътуване за Фес. След пристигане настаняване в хотел Sofia 4* или Wassim 4* (или подобен). Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.

Пети ден:
Фес
Целият ден ще бъде посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: 1. Фес ел Бали – старата част, оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; 2. Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко, негов еквивалент е европейското гето; 3. Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, мадрасата Бу Инания, построена в периода 1 351 - 1 356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената с минаре във Фес и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“, която е построена през 859 г. като мадраса и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известния Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Вечеря и нощувка в хотел Sofia 4* или Wassim 4* (или подобен).

Шести ден:  
Фес – Танжер (310 км)

След закуска отпътуване за Танжер. Отбивка към синия град на Мароко Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най-впечатляващото е, че това градче е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минавайки през дюкянчета със занаятчийници, които са характерни само за Шафшауен. Свободно време. След пристигане настаняване в типичен за Мароко хотел Les Almohades 4* (или подобен). Вечеря и нощувка.

Седми ден:
Танжер
След закуска панорамна обиколка на града. Разглеждане на невероятния Танжер с посещение на кралския дворец (отвън) и старата медина. Градът се намира близо до Гибралтарския проток и е един от известните в древността и античността Херкулесови стълбове. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Осми ден:
Танжер – Малага
След закуска качване на ферибота за Тарифа (пътуване около 45 мин). Трансфер до летището в Малага за редовен полет на Wizz Air до София.
 
Хотели
ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В МАРАКЕШ 4*
ХОТЕЛ FARAH MAGRIB 4* ИЛИ DIWANE 4* (или подобен)

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В КАЗАБЛАНКА 4*
ХОТЕЛ CASABLANKA OUM PALACE 4* (или подобен)


ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ВЪВ ФЕС 4*
ХОТЕЛ SOFIA 4* ИЛИ WASSIM 4* (или подобен)

ХОТЕЛИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ТАНЖЕР 4*
ХОТЕЛ LES ALMOHADES 4* (или подобен)


 
Допълнителни екскурзии
Посещение на градините на Мажорел
Историята на градината започва през далечната 1920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята, но градината -точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода - Ив Сен Лоран. Именно на прочутия  дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.
Цена: 7 EUR (входна такса)

Традиционна мароканска вечер
Възможност за организирана традиционна мароканска вечер в ресторант „Chez Ali”.
Цена: 45 EUR (с вечеря и програма)
25 EUR (програма и напитки)
 
- Самолетен билет с директен полет на BH Air: София – Маракеш, с включен регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг. с размери до 60x40x30 cм.;
- Самолетен билет с редовен полет на Wizz Air: Малага – София, с включен ръчен багаж до 10 кг. до 55x40x23 cм.;
- Летищните такси;
- Трансферите описани по програма;
- 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*;
- 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел 4*;
- 2 нощувки със закуски и вечери в Танжер в хотел 4*;
- Посещение и обиколка на Маракеш;
- Посещение и обиколка на Казабланка;
- Посещение и обиколка на Рабат;
- Посещение на руините на Волубилис;
- Посещение и обиколка на Мекнес;
- Посещение и обиколка на Фес;
- Посещение и обиколка на Танжер;
- Представител на туроператора с български език за целия престой;
- Всички екскурзии по програма се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
- Ферибот Танжер – Тарифа;
- Медицинска застраховка за 10 000 € с асистанс;
- Общинска такса – 1,76 евро на ден;

 
- Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
- Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място;
- Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
- Регистриран багаж до 20 кг. с размери 149х119х171 см., за полет на Wizz Air: Малага - София – 35 евро (цената подлежи на препотвърждение към датата на записване, както и при промяна на цената от страна на авиокомпанията превозвач);
- Регистриран багаж до 32 кг. с размери 149х119х171 см., за полет на Wizz Air: Малага - София – 45 евро (цената подлежи на препотвърждение към датата на записване, както и при промяна на цената от страна на авиокомпанията превозвач);
- Доплащане здравна застраховка за лица над от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
- Доплащане здравна застраховка за лица над от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
- Обяди;
- Напитки;
- Застраховка отмяна на пътуване – сключва се при подписване на договора на стойност около 2,5% от общата сума;
- Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
- Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията начисли такава);
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах